Come With Hope, Back With Success."

Monday, March 26, 2012

Kenangan Itu..

Berapa ramai yang menghargai kenangan sebegini?

Salam untuk semua pengunjung dan pelawat celiksains.blogspot. Bersua lagi kita di lapangan maya ini.. semoga anda semua berada di dalam keadaaan yang sihat dan mengembirakan.

Keputusan telah dikeluarkan. Ada calon-calon yang tersenyum puas kerana usaha dan keringat yang dicurahkan selama ini telah berbaloi. Tidak kurang juga yang masih bersedih hiba kerana apa yang diharap tidak berlaku dan ada juga yang tidak kisah walaupun keputusan tidak menyebelahi mereka.

Kenangan bersama rakan dan guru mungkin satu masa nanti akan mengusik naluri anda. Suatu kenangan yang sukar untuk dicari ganti. Sesungguhnya kenangan bersama rakan dan guru-guru sangat mahal dan selepas ini kenangan lain pula yang akan dilalui. Peristiwa lepas akan menjadi sejarah di dalam lipatan kenangan kita.

Ramai yang tersenyum sendiri apabila teringatkan kenangan zaman persekolahan. Ada juga yang benci dengan kenangan silamnya. Hakikatnya, semua kenangan yang telah dilalui tidak akan berulang untuk kali kedua…jika mungkin berlaku, tentunya tidak sama. Hargailah masa dan ketika ini, agar anda berbangga di masa akan datang.

Bagi pelajar yang masih belum menamatkan zaman persekolahan, lakarkan kenangan-kenangan  indah anda bersama rakan dan guru dengan sebaiknya…kenangan-kenangan yang mungkin akan membuatkan anda tersenyum suatu hari nanti, kenangan yang bakal anda ceritakan kepada ganerasi anda yang akan datang.

Jangan sesekali menyalahkan atau menyesali kenangan anda..Kemungkinan anda yang tidak tahu cara untuk mengindahkannya. Kenangan itu sangat indah. Indahkan ia dengan ciri-ciri yang positif. Jangan kotori kenangan anda dengan sesuatu yang negatif kerana anda sedang mencipta sejarah anda sendiri. Sejarah yang akan anda banggakan.

Terima kasih kawan-kawan dan guru-guru semua kerana sudi menemaniku menempuh alam persekolahan yang penuh dengan cabaran ini… terima kasih untuk semua.